Sayı 36|EYLÜL 2008    Anasayfa | Blog | Kurumsal | Forum | Gündem | Röportajlar | Dünya | İnsan |  Sağlık | Kültür Sanat | Çocuk | Eğitim | Çevre | Bilim

Share Facebook


Tamamen gönüllülük ilkesiyle yürütülen İndigo Dergisi’ne katkı sağlamak isterseniz reklamlarımıza tıklayabilirsiniz.

Okuyucularımıza teşekkür ederiz.

 

DUYURU!

Gazeteciliğe

hevesli misiniz?

İndigo Dergisi, muhabir ve editörler aramaktadır. Detaylı Bilgi

 

ANNOUNCEMENT!

International Edition of Indigo Magazine is looking for columnists and editors.

click for more information

 

Indigo Community

Facebook'ta faaliyet gosteren uluslararası bir indigo network grubudur.

Katılmak icin tıklayın

 

İndigo Dergisi’ni

Açılış sayfanız yapın

 

 


 

 

Sonbahar

Yazar: Yasin Sarı


Zamanla Dans

Yazar: Fehmi Özçelik


Ahh Sevgili Aşkın Çok Güzel

Yazar: Hale Karaarslan

 

 

 

 

 

Haber: Mehmet Karaarslan

Düşler Atölyesi'nde Hedef 80 Bin Çocuk

Nokia, Eğitim Gönüllüleri ve Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) işbirliğiyle 3 yıldır başarıyla yürütülen Düşler Atölyesi projesi tüm hızıyla devam ediyor.

İlk üç yılda 30 bin çocuğun faydalandığı Düşler Atölyesi'nin ikinci 3 yıllık dönemi, 23 Kasım günü düzenlenen basın toplantısı ve "Benim Portrem" temalı sergiyle tanıtıldı.  İlk 3 yılını başarılı bir şekilde tamamlayan Düşler Atölyesi projesiyle, Türkiye genelinde aşamalı olarak faaliyete geçen 11 Eğitim Parkı'nda, maddi olanakları kısıtlı 30.000 çocuğa, 800 gönüllünün yardımlarıyla eğitim desteği sağlandı.

Düşler Atölyesi, 2006-2009 döneminde de, mevcut 11 Eğitim Parkı'na ek olarak 10 Öğrenim Birimi'nde daha kurulan atölyelerle, toplam 14 ilde faaliyetlerini yaygınlaştırıyor. Yeni dönemde 2.500'e yakın gmnüllünün desteği ile 50 bin çocuğun daha projeden yararlanması hedefleniyor.

Düşler Atölyesi projesinin ikinci 3 yıllık dönemi, 23 Kasım günü Pera Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısı ve Düşler Atölyesi’nden yararlanan çocukların eserlerinden oluşan “Benim Portrem” sergisiyle tanıtıldı. Açılışa Nokia ve Eğitim Gönüllüleri yetkililerinin yanı sıra, Düşler Atölyesi gönüllüleri ve çocukları da katıldı.

“Benim Portrem” sergisi, çocukların kendi sevinçli, mutlu, kızgın, hüzünlü ve komik durumlarını yansıttıkları resimlerden oluşuyor. Plastik sanat uygulamalarıyla çocuklarda yaratıcılık, özgüven, işbirliği ve iletişim gibi yaşam becerilerini geliştiren Düşler Atölyesi’nin bu yılki ilk sergisinde monotip baskı, strafor baskı, kolaj çalışmaları, pastel ve akrilik resim gibi çeşitli tekniklerle çocuklara yeni ifade alanları yaratıldı. 

Sergi açılışında, Nokia Türkiye Genel Müdürü Imfred de Jong bir konuşma yaparak şunları ifade etti: “Türkiye’de göreve başladığım sırada Düşler Atölyesi yaklaşık 3 yıllık bir dönemi geride bırakmıştı. Bu süre içinde yapılan çalışmalara baktığımda, ne kadar önemli bir projenin parçası olduğumuzu daha iyi anladım. Düşler Atölyesi’nde çocuklara plastik sanatlar bilgisi ya da el becerisi kazandırmanın ötesinde, gerçekten yaşam becerileri kazandırıyoruz. Projede yer alan çocuk ve gönüllüler yaratıcılık, işbirliği, özgüven, sorumluluk gibi becerilerini geliştirerek; akranları, aileleri ve toplumlarıyla daha sağlıklı iletişim kuruyorlar. Nokia olarak bu projenin üstlenicilerinden biri olmaktan gurur duyuyor ve 3 yıl daha bu yolda devam edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Açılışta bir konuşma yapan Eğitim Gönüllüleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süha Sevük ise, “Ülkemizdeki sosyal sorumluluk projeleri içinde, gerçekleştirdiği çalışmalar, sergiler, aldığı yurtiçi ve yurtdışı ödüllerle ‘ışıldayan projeler’den biri olan Düşler Atölyesi’nin destekçileri olarak, Nokia ve Uluslararası Gençlik Vakfı’na çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz. Bu tip projelerin ve Nokia gibi kurumların herkese örnek olacağına inanıyoruz,” dedi. 

Dünya çapında 2000 yılında başlatılan ve bugün 24 ülkede farklı projelerle yürütülen “Make a Connection” programında 14. ülke olarak yer alan Türkiye’nin Düşler Atölyesi projesi, önümüzdeki 3 yılda 50 bin çocuğa daha ulaşmayı hedefliyor. Program içeriği Sanat Eğitimcisi Gazi Selçuk tarafından oluşturulan Düşler Atölyesi ile, çocukların yanı sıra gönüllülerin de yaşam becerileri geliştirilerek, akademik ve mesleki kazanımları artırılıyor. 


  

Fındıkzade Eğitim Parkı


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı

Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 7-16 yaş arası çocuklarımızın temel eğitimlerini tamamlayıcı olarak, ders saatleri haricinde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Vakıf, Türkiye genelinde 11 Eğitim Parkı, 57 Öğrenim Birimi ve 17 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmetini sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 800 bini aşkın çocuğumuza verdiği eğitim desteğini 15 binden fazla gönüllü desteği ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile uluslararası kuruluşların da dikkatini çeken Eğitim Gönüllüleri, 2004 yılı içinde Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation - IYF) ile çalışmaya başladı. Eğitim Gönüllüleri önümüzdeki on yılda tam 2 milyon çocuğumuza eğitim desteği vermeyi hedefliyor.

 

Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF)

Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation - IYF) çocukların ve gençlerin yetiştirilmesini ilke edinen, dünya çapındaki en büyük sosyal kuruluşlardan biridir. 1990’dan bu yana 70’e yakın ülkede faaliyetlerini sürdüren vakıf, gençlerin kendi toplumlarının sorunlarına çözüm üreten ve bulundukları ortamlardaki yaşam şartlarını iyileştiren programlara destek veriyor. Uluslararası Gençlik Vakfı, bugüne kadar yüzlerce kurum ve sivil toplum kuruluşunun örnek olan sosyal sorumluluk programlarına destek vermiştir. Milyonlarca genç bireye temel yaşam beceriler kazandırarak, eğitim ve gelişim olanakları tanımıştır.

 

Bağlantı Kur

Bu program Nokia ve IYF’in dünya çapında oluşturdukları, aktif bir toplumsal yardımlaşma girişimidir. Programın amacı; çocukların ve gençlerin yaşam becerilerini geliştirerek, toplum sorunlarına karşı duyarlı ve sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Make a Connection programının uygulandığı ülkeler Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Filipinler, Finlandiya, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, Kanada, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti, Macaristan, Meksika, Nijerya, Polonya, Peru, Rusya, Şili, Tayland, Türkiye ve Venezüella’dır. "Bağlantı Kur" ile ilgili detaylı bilgi  adresinden alınabilir.

 


İlgili Bağlantılar:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı www.tegv.org

Uluslararası Gençlik Vakfı www.iyfnet.org

Bağlantı Kur Programı www.makeaconnection.org

 


YAZAR HAKKINDA BİLGİ

Mehmet Karaarslan, 1983 Marmaris doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi TV Gazetecilik bölümü mezunu. İstanbul'da yaşıyor. İndigo Dergisi'nin kurucusu ve yayın yönetmeni. Dünyanın olumlu yönde değişimi için, dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen medyayı araç olarak kullanıyor. Sosyal sorumluluk odaklı çalışıyor. Detaylı Bilgi


HABERLER

 

 

2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul


Beyin Göçü


Nükleere Hayır!


Uygarlığımızın Vicdanında Yargılanmak!


Yüreğimde Bir Çocuk, Yüreğim de Bir Çocuk!


Doktor Sülükler Hayat Veriyor


Resimlerle Konuşun


Düşler Atölyesi'nde Hedef 80 Bin Çocuk


X-Ray Cihazına Takılan Güvenlik Tutumu


Düşünce İkliminde Serbest Salınımlar


Gençlik Çalışmaları Birimi


Dondurmam Gaymak


Hayatımızdaki Büyüteç (astroloji)


Aralık Numeroskopu


Ayurveda


Maya Takvimi’nin Beşinci Gündüzü Başladı

 

kitap

 

denemeler

neyseo

 

KÖŞE YAZARLARI

Fırat Erdoğan 

Üniversitelerim


Arbil Çelen

Aralık Issızı, Sızı Aralığı...


Rüya Yüksel

Her şey çok güzel olacak


Uzay Gökerman

Aşkın Kuantumunda


Can Duman

Sebepsiz Fırtına


Mahmut Şaylıkay

Mavi Çarşaflı Siverek


Serpil Ata 

İspanya=çok (sıcak×sıcak)


Mahmut Şaylıkay

En Büyük Söz, Sözcüklerde Gizlidir


Didem Çivici

Şimdi ve Burada

f


Anasayfa   Blog    Kurumsal   Reklam   Arşiv   Arama   İstatistikler   Forum   Bağlantılar   Röportajlar

Gündem      Dünya   İnsan   Sağlık   Kültür Sanat   Çocuk   Eğitim   Çevre   Bilim   Astroloji   Duyurular    İndigo

 

2005-2008 © İndigo Dergisi

İndigo Dergisi, FSEK ve TCK uyarınca koruma altındadır.

Yazar adı ve yazı linkini kaynak göstermek suretiyle alıntı yapabilirsiniz.

Dergimiz en iyi 1280x800 pikselde görüntülenir.

İçerik Politikası | Kurumsal | Reklam

Son Güncelleme:  8 Eylül 2008 TSİ 01:00