Sayı 38|KASIM 2008            Anasayfa  |  Kurumsal  |  Reklam  |  Blog  |  Arşiv  |  İndigo  |  Gündem  |  Röportajlar  |  Dünya  |  İnsan  |  Sağlık  |  Kültür Sanat  |  Çocuk  Eğitim  |  Çevre  |  Bilim

Share Facebook


Tamamen gönüllülük ilkesiyle yürütülen İndigo Dergisi’ne katkı sağlamak isterseniz reklamlarımıza tıklayabilirsiniz.

Okuyucularımıza teşekkür ederiz.

 

ANNOUNCEMENT!

International Edition of Indigo Magazine is looking for columnists and editors.

click for more information

 

Indigo Community

Facebook'ta faaliyet gosteren uluslararası bir indigo network grubudur.

Katılmak icin tıklayın

 

İndigo Dergisi’ni

Açılış sayfanız yapın

 

 


 

 

Aşkı Var

Şair: Yasin Sarı


Sıla Mektubu

Şair: Ozan Deniz Sarıtop

 

 

 

 

 

Dünyada Yeni Neslin Çocukları Bilinci Genişliyor

Son zamanlarda “Dünyayı Kurtaracak Çocuklar” diye adlandırılan çok bilmiş çocuklar çevremizde artmaya başladı. Sadece bilmiş, akıllı ve yetenekli çocuklar değil, hiperaktivite sendromuyla etiketlenen ve sağlık problemleri yaşayan çocuklar her geçen gün dünyada artış gösteriyor.

Haber: Neslihan Ayakta / Dış Haberler 

 

Yeni Neslin Çocukları İçin Atılan Adımlar

Yeni Dünyanın Çocukları Dergisi (Children of the New Earth Online), yeni kuşak çocuklarının farklı olduğunu görerek yeni nesli nasıl beslemek, eğitmek,  ve yetiştirmek üzerine araştırmalarla toplumu aydınlatmak için 2003 Nisan ayında kuruldu. Kurucuları daha önceden internette yayınladıkları “Işık İşçileri Gezegeni” (Planet Light Workers) Online Dergisi’nin başarısından sonra ebebevynleri, psikologları, doktorları ve eğitimcileri bilgilendirmek adına Yeni Dünyanın Çocukları (Children of the New Earth Online) Dergisinin yayınına karar verdiler.

 

 

İlk basımdan sonra birçok okuyucudan ve farklı ülkelerden aldıkları tepkilerle doğru yolda olduklarına inandılar. Bu ülkeler arasında ABD, Kanada, İspanya, İrlanda, Hollanda, İtalya, Almanya, İngiltere, Türkiye, Çin, Avusturalya, Güney Amerika ülkeleri, Yeni Zelanda, Peru, Bolivya, İsrail, ve Güney Afrika yer almakta. İlgi odakları yeni nesil için mümkün olduğunca sorumluluk sahibi, şefkatli, yardımsever, kendinden emin, korkusuz, sevgi dolu ve düşünceli aileler, bakıcılar ve eğitimciler yetişmesini sağlamak. Bunun için kendi araştırmaları dışında İndigo ve Kristal Çocuklar’la ilgili aklınıza gelebilecek öncü isimleri de web sitelerinde tavsiye bölümünde bir araya getirmişler.

 

Web sitelerinde belirlemiş olduklari hedefleri:

  1. Çocuklarla ilgili kritik konuları araştırmak ve aktif kampanyalarla çocuklar için iyi olmadığına inandıkları her şeyi göz önüne sunmak.

  2. Çocuklarımızla ilgili geleceğe ışık tutan öncülerin çalışmalarını araştırmak ve öne sürmek.

  3. Aktif kampanyalar ile okuyucularını en son haberlerle bilgilendirmek.

 

Uygulanan Yöntemler ve Yenilik için Değişim Desteği

Sadece ABD’de 2 milyon çocuğun Ritalin ilacının kullanması, hiperaktivite, otizm ve buna benzer dikkat eksikliği ve ögrenim güçlüğü adı altında birçok çocuğun özel olarak eğitim alması üzerine; artık toplum olarak gozümüzü açmanın zamanı geldiğini ve göz ardı edilemeyecek değişimler üzerine araştırmalar yapılarak sonuçlar kazandırmayı en önemli gayeleri olarak görüyorlar.

 

Ebeveynlerden, öğretmenlerden ve psikologlardan gelen raporlara göre her geçen gün algı kabiliyeti yüksek ve gelişmiş yeteneklerle dolu çocuklar dünyaya geliyor. Aynı zamanda, fiziksel problem ve hastalıkların artışı da hepimize korku veriyor. Bu hastalıkların arasında astım, otizm, alerjiler, mide ve hazımsızlık hastalıkları en başta bulunuyor.

 

Bu değişikliklerin pozitif yanlarına bakarak fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak önemli bir atılımın kanıtı sayabiliriz, ya da negatif yanları ile sorumsuzluk sonucu ortaya çıkan çevre ve hava kirliliği ile yorumlayabiliriz. Ama sonuç hiç şüphesiz ki bugünün çocuklarını bilimsel açıdan incelememizin zamanıdır. Biz ebveynler, öğretmenler ve bakıcılar olarak çocuklarımıza yan etkileri olan ilaçlarla onlara zarar vermek yerine, onları daha iyi nasıl besleyebiliriz, büyütebiliriz ve eğitebiliriz diye düşünmeliyiz.

 

Tek başımıza bu değişimde büyük rol oynayamayacağımızı düşünebiliriz fakat gerçekçi olursak bizim düşündüğümüzden de daha fazla gücümüz ve bu değişimde etkimiz olduğunu görebiliriz. Bir şeyi değiştirmek istiyorsak ilk önce biz değişmeliyiz. Hayatımızda yenilenen her küçük değişimle büyük bir adım atmaktayız. Bu yenilik, ister doğal olmayan yollarla çocuklarımıza verilen sağlıksız ilaçlara karşı çıkmak olsun, ister verilen eğitimlere karşı olsun yasamımızda bulunan sistemleri değiştirmek bizim elimizde.

 

 

Üstümüze Düşen Görevleri Yerine Getirmenin Zamanı

Çocuklarımızın geleceği yöneteceklerini ve şimdiden buna değişimlerle başlamalarını göz önüne alarak artık bizim de onlara olan görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Üstlendiğimiz görev onları ilaçlarla susturmaya ve değiştirmeye calışarak toplumca normal olarak adlandırdığımız sınırlamalar arasına yerleştirmek değil. Görevimiz çocuklarımızı gerçek anlamda dinlemek, onları anlamaya calışmak ve onların ihtiyaçlarını sağlayarak bize öğretecekleri yeniliklerden yararlanmak.

 

Çocuklarımızın bizim desteğimize ihtiyacı olduğu kadar bizim de onlardan öğrenmemiz gereken çok şey var. Yeni neslin çocuklarını onurlandırmak ve anlamak adına dünyada yapılan değişimlerde biz de rolümüzü üstlenmeliyiz. Çocuklarımızın farklılıklarını kutlamalı, onurlandırmalı ve bugünün toplumunda yürüyebilmeleri için onlara öncülük yaparak gelecek için umut dolu bir toplum yaratmalıyız.

 


 

Haber: Neslihan Ayakta

Dış Haberler Editörü / CALIFORNIA, ABD

Editör Hakkında Bilgi İçin Tıklayın

HABERLER

 

 

Greenpeace Akdeniz

Akdeniz'de onu tehdit eden kirliliğin sınır tanımadığı ilkesi üzerine kurulan Greenpeace Akdeniz, aynı zamanda tek bir ofis olarak çalışarak bölge ülkelerine bir örnek oluşturuyor.


Greenpeace Akdeniz Ofisi Direktörü Ahmet Bektaş İndigo Dergisi'ne konuştu.

Bektaş, Türkiye'deki insanların Greenpeace'e yaklaşımlarının çok değiştiğini, yapılanlara inanların sayısının giderek arttığını söyledi.


EMF Dünya Toplantısı İstanbul'da Yapıldı

EMF Dengeleme Tekniği Dünya Toplantısı tekniğin yaratıcısı Peggy Phoenix Dubro'nun katılımıyla İstanbul'da yapıldı. Dubro, İndigo Dergisi'ne konuştu.


Dünyada Yeni Neslin Çocukları Bilinci Genişliyor

Yeni Dünyanın Çocukları Dergisi (Children of the New Earth), yeni kuşak çocuklarının farklı olduğunu görerek yeni nesli nasıl beslemek, eğitmek,  ve yetiştirmek üzerine araştırmalarla toplumu aydınlatıyor.


Yeni Dünyanın Çocukları Dergisi Baş Editörü Sandra Sedgbeer:

 

"Çocukları isimlendirme ve kategorilere ayırmayı sevmiyorum fakat elbette ki her grubun kendine ait karakteristik özellikleri var. Ama önemli olan şey kategoriler dışında, isimlendirmenin ilerisindeki şeyleri öğrenmemizdir çünkü bugünün çocukları her ne olurlarsa olsunlar farklıdırlar."


Kalpten Kimse Ölmeyecek

Milyonlarca insanın yaşamını yitirmesine sebep olan Kalp-Damar hastalıkları ve Kanser, yakın gelecekte insanların korkulu rüyası olmaktan çıkacak.

 

KÖŞE YAZARLARI

Tuğba Kavas

Siz Ne Kadar Sizsiniz?


Uzay Gökerman

Kozmik Fenomen


Deniz Onur

Hikayenin Başı ve Sonu


Funda Umut Pakkal

Biz de Çocuktuk


Günyüz Keskin

Eksik Cümleler Yanlış Kelimeler


Rüya Yüksel

Koşulsuzca Sevebilmek


Sevi Çiçek

"İletim Raporu" ve "Mertlik" Üzerine


Haluk Tunç İlker

Oğlumun Gözleri Konuşuyor


Burak Kızılkan

Neden Kendimize Eziyet Edelim Ki?


Seda Pehlivan

Ben de Öyleydim


Meltem Bingöl

Kutlu Gün

Google
 
Web indigodergisi.com

f


Anasayfa   Blog    Kurumsal   Reklam   Arşiv   Arama   İstatistikler   Forum   Bağlantılar   Röportajlar

Gündem      Dünya   İnsan   Sağlık   Kültür Sanat   Çocuk   Eğitim   Çevre   Bilim   Astroloji   Duyurular    İndigo

 

2005-2008 © İndigo Dergisi

İndigo Dergisi, FSEK ve TCK uyarınca koruma altındadır.

Yazar adı ve yazı linkini kaynak göstermek suretiyle alıntı yapabilirsiniz.

Dergimiz en iyi 1280x800 pikselde görüntülenir.

İçerik Politikası | Kurumsal | Reklam

Son Güncelleme:  14 KASIM 2008 TSİ 07:11